Lapin poro- ja kalapäivät 2018

Lapin poro- ja kalapäivät 2018

Vastakkainasettelusta rakentavaan vuoropuheluun

Aika:
Paikka:
16.–17.5.2018
Rovaniemi, Arktikum (kartta)

Tervetuloa Lapin poro- ja kalapäiville Rovaniemelle 16.–17.5.2018. Päivillä käsitellään koko Lapin poro- ja kalatalouden ajankohtaisia kysymyksiä ja tulevaisuuden näkymiä. Vuoden 2018 ohjelmassa nostetaan esille luonnonvarojen kestävän yhteiskäytön haasteet, esimerkiksi porolaidunten riittävyys, vaelluskalojen palauttaminen jokiin ja luontomatkailun vaikutukset muihin elinkeinoihin. Aiheita käsitellään monipuolisesti eri näkökulmista: puheenvuoron saavat niin elinkeinonharjoittajat ja päätöksentekijät kuin tutkijatkin.

Päivät on tarkoitettu poro- ja kalatalouden parissa työskenteleville, alan opiskelijoille ja opettajille, tutkijoille sekä kaikille aihepiiristä kiinnostuneille. Tapahtuma tarjoaa ajankohtaisen tietosisällön lisäksi erinomaisen mahdollisuuden eri osapuolten väliseen verkostoitumiseen, tiedon vaihtoon, yhteisten tavoitteiden hahmottamiseen ja myös hankkeiden ideointiin.Tavoitteena on esitää luonnonvaratalouden elinvoimaa ja tuottaa lisää hyvinvointia Lappiin.

Vuoden 2018 päivien järjestäjiä ovat Luonnonvarakeskus (Luke), Metsähallitus, Kemijoki Oy ja Paliskuntain yhdistys. Tapahtuma jatkaa ja edelleen kehittää perinteisten poropäivien vuosittaisia kokoontumisia.

Ohjelma.

Käytännön tietoa -sivulla vinkkejä majoittumiseen ja ruokailuihin sekä tietoa Arktikumista ja Pilkkeestä.

Ilmoittautumiset viimeistään tiistaina 26.4.2018.

 

Tervetuloa!

Luonnonvarakeskus, Metsähallitus, Kemijoki Oy, Paliskuntain yhdistys

Lisätietoja:
Sari Forsman-Hugg
Johtaja
Luke, Biotalous ja ympäristö, Luke
sari.forsman-hugg@luke.fi
029 532 6084
Mirja Vuopio
Asiantuntija
Luke, Tutkimusinfrastruktuuripalvelut
mirja.vuopio@luke.fi
029 532 3556