Siirry sisältöön
Kognitiivinen työergonomia stressin taltuttajana

Kognitiivinen työergonomia stressin taltuttajana

Perjantaina 19.4. klo 9.00–10.15, Zoom

Kuvaus

Kognitiivinen kuormitus on tutkimusten mukaan yksi keskeisimmistä työuupumusta aiheuttavista tekijöistä nykypäivän työelämässä. Mitä on kognitiivinen kuormitus ja kognitiivinen ergonomia? Miten mieli ja aivot ovat yhteydessä toisiinsa ja miten nämä vaikuttavat työntekoon? Miten voin itse vahvistaa aivojeni ja mieleni hyvinvointia?

Tässä koulutuksessa avataan kognitiivisen kuormituksen käsitettä ja siihen vaikuttavia tekijöitä. Perehdytään kognitiivisen-/aivotyön ergonomian osa-alueisiin ja tarkastellaan sen yhteyttä työkykyyn ja mielenterveyteen. Käydään läpi kognitiivisen ergonomian kulmakiviä ja sitä, kuinka voit auttaa aivojasi toimimaan ja palautumaan paremmin ja tätä kautta vahvistaa hyvinvointiasi ja mielenterveyttäsi.

Kouluttajana asiantuntijapsykologi Mari Huhtiniemi, Suomen Mielenterveys ry

Kyseessä on YKAn yhteistyökumppanin Optimum-hankkeen webinaari, jonka tuottaa Akavan Erityisalat ry. 

Aika ja paikka

Perjantaina 19.4.2024 klo 10.00–11.15. 
Zoom

Ilmoittaudu

Webinaarin Zoom-lähetyksen toteuttaa Akavan Erityisalat. Ilmoittautumiset Akavan erityisalojen ilmoittautumisjärjestelmään 18.4.2024 klo 21.00 mennessä: Huom! Valitse ilmoittautuessasi valikosta “En ole Akavan Erityisalojen jäsen” (valikon vaihtoehdoissa alimpana).

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen 

Huom! Webinaari tallennetaan ja Optimumin kautta osallistuvilla on mahdollisuus saada myös tallennelinkki. Linkkiä voi tiedustella Optimumista info(a)optimumweb.fi
 

Mikä on Optimum-hanke

Optimum on työllistymistä tukeva hanke, jossa YKA on mukana seitsemän muun akavalaisen ammattiliiton kanssa. Optimum tarjoaa laadukkaita ja monipuolisia urapalveluita maksuttomasti etenkin pohjoissuomalaisille korkeakoulutetuille. Tiiviisiin 75-minuuttisiin webinaareihin Optimumilla ei ole aluerajoituksi. Optimum-hankkeen tavoitteena on korkeakoulutettujen työnhakijoiden sekä korkeakouluopiskelijoiden proaktiivisen työnhakuosaamisen, urasuunnittelun ja työmarkkinatuntumuksen parantaminen. Kaikki palvelut ovat osallistujille maksuttomia.

Lisätietoja

https://www.optimumweb.fi/
Osaamispalvelujen asiantuntija Meri Tennilä, koulutukset@yka.fi