Siirry sisältöön
PUHUJAT

Keväthumauksen pääpuhujat

Gerd Leonhard

Gerd Leonhard is a Keynote Speaker, Futurist & Humanist, Author, CEO The Futures Agency and a Film-Maker. Gerd’s passions are the future of humanity, culture, society, and business in the face of exponential technological progress. In a world dominated by technology, data and algorithms, robots and intelligent machines, what will it mean to be human? Are humans and machines really destined to ‘converge’? What do we need to do, today, to make sure that human happiness and collective flourishing remain the most important objectives? Is our current economic system suitable for a future were technology is virtually unlimited? In his keynotes, talks, presentations, and seminars, Gerd addresses topics such as digital ethics (the ethics of technology), artificial intelligence (AI), the future of work and jobs, rebooting education, the digital transformation of business and society, the future of politics, and many more, focusing on the next 5-10 years. Gerd’s latest, best-selling book is “Technology vs. Humanity”, now available in 10+ languages

Kim Väisänen

Kim Väisänen on suomalainen startup-sijoittaja ja yrittäjä. Väisänen on opiskellut taloustieteitä Joensuun yliopistossa. Vuonna 1997 Väisänen perusti tietojen hävitykseen erikoistuneen yrityksen Blancco yhdessä Janne Tervon kanssa. Nykyisin startup-sijoittajana toimivan Väisäsen ensimmäisiä sijoituksia oli puhelinkoppeja ja hiljaisia tiloja valmistava Framery. Väisänen on ollut voittamassa kahdesti tasavallan presidentin kansainvälistymispalkintoa, vuosina 2012 (Blanccon toimitusjohtajana) ja 2017 (Frameryn hallituksen puheenjohtajana). Väisänen on kirjoittanut kolumneja useaan eri mediaan ja julkaissut vuonna 2018 ensimmäisen tietokirjansa Väärää vientiä (Alma Talent), jossa hän käy läpi monipuolisesti vientiyritysten sudenkuoppia.

Meeri Haataja

Meeri Haataja on Saidot.ai:n toimitusjohtaja ja perustaja, ja Suomen Tekoälyhankkeen Etiikka-työryhmän puheenjohtaja. Hän toimii lisäksi kansainvälisen teknologia-alan standardointijärjestö IEEE:n eettisiä sertifikaatteja kehittävän ECPAIS-hankkeen puheenjohtajana. Aiemmin Meeri on toiminut datan ja tekoälyn parissa eri rooleissa, viimeisimpänä OP-Ryhmän tekoälystä vastaavana johtajana. Meerin intohimona on edistää tekoälyn vastuullista ja ihmiskeskeistä innovaatiota.

Timo Ritakallio

Timo Ritakallio on menestyksekkään uran finanssialalla tehnyt johtaja, joka on toiminut OP Ryhmän pääjohtajana keväästä 2018 lähtien. Ritakallio on ansioitunut johtamisen ja yritysten strategian tuntija. Hänen väitöskirjansa Shaping Elements While Maintaining Fit (2016) käsittelee Euroopan suurimpien pankkien strategioita. Väitöstutkimus osoittaa, että yhteistä menestyneimmille pankeille on strateginen johdonmukaisuus ja strategian eri elementtien yhteensopivuus. Hän on myös kirjoittanut strategiaoppaan Elävä strategia (2018) yhdessä Timo O. Vuoren kanssa. Kirjan pääsanoma on, että nykyisessä nopeasti muuttuvassa ympäristössä strategian on elettävä ajassa, ja että yritysten on kyettävä jatkuvasti arvioimaan ja kyseenalaistamaan strategian pohjana käyttämiään perusoletuksia. Ritakallio on tunnettu myös hyvinvoinnin puolestapuhujana, ja hän osoittaa omalla esimerkillään, miten hyvä fyysinen ja henkinen kunto auttaa saavuttamaan tavoitteita myös työelämässä.

Janne Viskari

Janne Viskari on Väestörekisterikeskuksen ylijohtaja. Hänen johdollaan Väestörekisterikeskus edistää yhteiskunnan digitalisointia ja sähköistä asiointia. Viskari toimi Väestörekisterikeskuksessa aiemmin digitaalisista palveluista vastaavana johtajana ja vuoden 2017 marraskuusta asti viraston ylijohtajana. Väestörekisterikeskuksen rooli digitalisaation edelläkävijänä ja suunnannäyttäjänä vahvistuu tulevaisuudessa entisestään, jos eduskunnan käsiteltävänä oleva ehdotus Digi- ja väestötietoviraston perustamisesta toteutuu. Viraston vastuulle on tulisi koko yhteiskunnan digitalisaation edistäminen, tietojen saatavuuden turvaaminen ja palveluiden tarjoaminen. Brittiläinen Apolitical-verkkopalvelu valitsi Viskarin viime vuonna maailmassa sadan merkittävimmän digihallinnon vaikuttajan joukkoon ja Tivi-lehti valitsi hänet vuoden vaikuttajaksi 2018.

Peter Nyman

Tapahtuman juontajana ja moderaattorina toimii Peter Nyman. Nyman on palkittu juontaja, toimittaja sekä viestintävalmentaja. 

Tv:n puolella viimeiset vuodet uutisankkurin roolissa nähty Nyman palasi äskettäin juontamaan Uutisvuotoa.