Siirry sisältöön
Opintojen sisältö

Kauppa ja yrittäjyys -opintokokonaisuus,
NonStop/verkkototeutus, 5 - 15 op

 

Kauppa ja yrittäjyys -opintokokonaisuuden tavoitteena on tutustua yrittäjäpohjaiseen kaupan alaan monipuolisesti - ja näin lisätä valmiuksia työskennellä vastuullisissa kaupan töissä tai vaikkapa teollisuuden eri tehtävissä.
 
Opinnot sopivat henkilöille, jotka haluavat päivittää osaamistaan tai hankkia lisäosaamista vähittäiskaupan toiminnasta ja esimiestehtävistä sekä kauppiasyrittäjyydestä kiinnostuneille tai opiskelua ammattikorkeakoulussa suunnitteleville.

Kauppa- ja yrittäjyys -opintokokonaisuus (15 op) koostuu kolmesta opintojaksosta:

KY1: Kaupan toimintaympäristö ja kilpailukeinot, 5 op

  • Tutustu opintojakson kuvaukseen ja sisältöön tästä.

KY2: Osaston henkilöstön ja myynnin johtaminen, 5 op (kun KY1 on suoritettu)

  • Tutustu opintojakson kuvaukseen ja sisältöön tästä.

KY3: Tunnusluvut ja johtaminen, 5 op  (kun KY1 ja KY2 on suoritettu)

  • Tutustu opintojakson kuvaukseen ja sisältöön tästä.

 

Voit suorittaa koko opintokokonaisuuden (15 op) tai pelkästään yhden opintojakson. Huom! Opintojaksoille KY2 ja KY3 osallistuminen edellyttää, että edeltävä opintojakso on hyväksytysti suoritettu.
 
Opintojaksot kuuluvat Savonian liiketalouden sekä matkailu- ja ravitsemisalan tutkinto-ohjelmien opetussuunnitelmiin ja ovat hyväksiluettavissa valinnaisiin opintoihin. Mikäli suoritat kaikki 3 opintojaksoa (15 op) hyväksytysti, saat K-kauppiasliitolta 200 euron stipendin sekä erillisen todistuksen opinnoista.
 
Toteutus
Opinnot ovat itsenäistä verkko-opiskelua, mm. oppimistehtäviä, työelämän käytäntöihin tutustumista sekä kirjallisuuteen ja artikkeleihin tms. perehtymistä. Opinnot voi aloittaa NonStop -periaatteella (1.9.2020 alkaen) ja edetä voi oman henkilökohtaisen aikataulun mukaisesti. Suoritus/suoritukset voidaan arvioida syksyllä, vuoden vaihteessa tai keväällä.
 
Opintojakson opettaja lähettää opiskelijoille tunnukset verkkoympäristöön sekä muut tarvittavat ohjeet opintojen suorittamisesta ennen opintojakson alkamista.
 
Tutustu tarkemmin Kauppa ja yrittäjyys -kokonaisuuteen K-kauppiasliiton sivuilla.
 
Opintomaksut 
Avoimen amk:n opinnot ovat maksuttomia 31.7.2021 saakka. 1.8.2021 alkaen avoimen amk:n opintomaksu on joko opintopisteperusteinen (15 euroa / opintopiste) tai opiskeluaikaperusteinen: kausimaksu (6 kk / 125 euroa) tai vuosimaksu (12 kk / 250 euroa). Opintopisteperusteinen maksu oikeuttaa suorittamaan vain kyseisen opintopistemäärän rajatun opiskeluoikeuden aikana. Kausi- ja vuosimaksut oikeuttavat useamman opintojakson suorittamisen tietyn ajan sisällä. Lisäksi joissakin opinnoissa voi olla kortti-, materiaali- tai harjoittelukustannuksia (ks. opintomaksut).
 
Opiskelujen aikaiset tuet Koulutus ei oikeuta opintotukeen eikä opintososiaalisiin etuuksiin. Jos olet työtön työnhakija, neuvottele opinnoista TE-toimiston kanssa ennen ilmoittautumista opintoihin. Työssäolevien on mahdollista saada Työllisyysrahaston (ent. koulutusrahaston) aikuisopintorahaa opintovapaan ajaksi, jos muut edellytykset täyttyvät.
 
Ilmoittautuminen ja peruutusehdot
Sitovat ilmoittautumiset ajalla 27.7.2020 - 28.3.2021. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Opinnot ovat maksuttomia 31.7.2021 saakka. 1.8.2021 alkaen tulee sinun vahvistaa osallistumisesi ja maksaa avoimen amk:n opintomaksu. Saat maksuohjeet sähköpostiisi. Mikäli et maksa opintomaksua eräpäivään mennessä, menetät opiskelupaikan ja se annetaan varasijalla olevalle. Jos myöhemmin perut tai keskeytät opinnot, maksua ei palauteta. Opintopistekohtaista maksua ei palauteta, opintoaikaperusteisen maksun (kausi- tai vuosimaksu) voit kuitenkin käyttää muihin Savonian avoimen amk:n opintoihin.

Lisätiedot
Sisällön ja toteutuksen osalta: Kai Selander, kai.selander(at)savonia.fi (10.8.2020 alkaen)
 
Mikäli sinulla on kysyttävää ilmoittautumisesta, ota yhteyttä avoinamk(at)savonia.fi
 
Savonia ammattikorkeakoulu pidättää oikeudet mahdollisiin muutoksiin.

Tervetuloa opiskelemaan Savoniaan!