Siirry sisältöön
KUTSU webinaariin: ”Miten saisimme kotimaista ja tervettä humalaa?”

KUTSU webinaariin

”Miten saisimme kotimaista ja tervettä humalaa?”

Ajankohta: Tiistai 23.2 klo 10-11
Paikka: Teams – linkki lähetetään ilmoittautuneille
Ilmoittautumiset 21.2.2021 mennessä tämän tai sivun yläreunassa olevan linkin kautta
 
Kotimainen humala voisi tarjota viljelijöille uuden vaihtoehdon kasvintuotantoon sekä panimoille kilpailuetua erikoistumisesta. Humalaviljelmä tulisi perustaa Suomen olosuhteisiin sopeutuneilla ja oluen tekoon soveltuvilla terveillä kasvikannoilla. Kotimainen humala kiinnostaa, mutta puute kaupallisista ja terveistä taimista rajoittaa viljelyä.
 
Luonnonvarakeskus (Luke) on tiedostanut tämän ongelman ja tarjoaa ratkaisuna eri moduuleista koostuvaa tutkimuspalvelua. Humalan perimän ja kemiallisten ominaisuuksien analysoiminen varmistavat oikean humalakannan valitsemisen viljelyyn. Kasvikannasta voidaan tuottaa puhdistuskäsitellyt lisäysaineistot tai terveet taimet humalan viljelyyn.
 
Tule kuulemaan ja keskustelemaan mitä tämä palvelu tarjoaa ja miten se voisi edistää yrityksesi tavoitteita joko oluen valmistuksessa tai humalan viljelyssä.
 
Ohjelma:
  • Tavoitteena saada suomalaista humalaa, erikoistutkija Susanne Heiska
  • Onko humalasi ainutlaatuinen? Tutkija Merja Hartikainen
  • Hyvän humalan kemiallinen laatu, tutkija Juha-Matti Pihlava
  • Terve humala – terve viljelmä, tutkija Jaana Laamanen
  • Kysymyksiä ja keskustelua
 
Tervetuloa!