Siirry sisältöön
Johtaja, tunnista ennakkoluulosi 

Johtaja, tunnista ennakkoluulosi! 

Keskiviikkona 25.9.2024 klo 9–10, Zoom
 

Kuvaus 

Nojaamme kiireisessä työn arjessamme moniin tiedostamattomiin ennakko-oletuksiin, mikä mahdollistaa nopean päätöksenteon ja vähentää kognitiivista kuormitusta. Kun ennakko-oletukseen liittyy negatiivisia tunteita, stereotypioita tai epäoikeudenmukaisia yleistyksiä, puhutaan ennakkoluuloista. Ennakkoluulot voivat johtaa epäoikeudenmukaisiin päätöksiin ja ratkaisuihin organisaation prosesseissa ja käytänteissä.  

Etenkin johtotehtävissä toimivien tuleekin kiinnittää huomiota ennakkoluulojen purkamiseen, koska se edistää yhdenvertaista johtamiskulttuuria ja ennaltaehkäisee syrjiviä käytänteitä. Mistä ennakkoluulot syntyvät ja miten voimme vähentää niiden vaikutusta johtamisessa? Näihin kysymyksiin vastataan YKAn Johtaja, tunnista ennakkoluulosi! –webinaarissa 25.9.2024 klo 9.  

Webinaari on suunnattu ensisijaisesti johto- ja esihenkilötehtävissä toimiville, mutta tervetulleita ovat kaikki oikeudenmukaisemman ja työelämän edistämisestä kiinnostuneet ykalaiset. 

 

Koulutuksen jälkeen 

  • olet tutustunut siihen, miten ennakkoluulot ohjaavat käytöstä ja päätöksentekoa johtamistilanteissa 

  • sinulla on keinoja tunnistaa ja purkaa omia ennakkoluulojasi ja auttaa sen kautta myös työyhteisöäsi ennakkoluulojen tiedostamissa 

  • olet kuullut hyvistä käytänteistä, joita kentällä on ennakkoluulojen vaikutusten minimoimiseen mm. rekrytoinnissa.  
     

Webinaaria ei tallenneta. 


Aika 

Keskiviikkona 25.9.2024 klo 9–10 


Paikka 

Zoom meetings 


Kouluttaja 

Fon Krairiksh

Fon Krairiksh on DEI-asiantuntija ja YKAn jäsen, jolla on vankkaa kokemusta inkluusion rakentamisesta monikielisissä ja monikulttuurisissa ympäristöissä, erityisesti kotoutumiskentällä. Hän on myös tohtoritutkija, joka tarkastelee kielellisten työkalujen, kuten selkokielisyyden, implementointi monikielisessä sosiaalisissa ympäristöissä. 


Kenelle 

Maksuton webinaari kaikille ykalaisille. Tarvitset jäsennumerosi ilmoittautuessasi. Löydät jäsennumerosi jäsenkirjeestä ja OmaYKA-asioinnista


Ilmoittautuminen 

Ilmoittautumisaika päättyy keskiviikkona 25.9.2024 klo 9. Ilmoittautuminen sivun yläreunasta ja tästä linkistä.


Lisätietoja 

Osaamispalvelujen asiantuntija Meri Tennilä, koulutukset@yka.fi