Siirry sisältöön
Eteenpäin! -vertaismentorointiohjelma vastavalmistuneille
 

Eteenpäin! -vertaismentorointiohjelma vastavalmistuneille

29.3.–10.5.2023
 
YKAn kevään 2023 mentorointiohjelma on ryhmämuotoista vertaismentorointia, joka on suunnattu vastavalmistuneille ykalaisille. Eteenpäin! -vertaismentorointiohjelman kesto on seitsemän viikkoa ja sen aikana perehdytään oman osaamisen tunnistamiseen ja sanoittamiseen, omien verkostojen kartoittamiseen ja kehittämiseen sekä uratoiveiden konkretisoimiseen. Vertaismentorointi on myös mahdollisuus jakaa kokemuksia työelämästä ja työnhausta muiden samassa tilanteessa olevien kanssa.
 
Työskentely rakentuu viikottaisten verkkotapaamisten ympärille. Verkkotapaamisista kolme pidetään kaikkien mentorointiin osallistuvien kesken ja loput ovat pienryhmien omatoimisia tapaamisia. Tapaamisten välillä työskennellään Howspace-alustalla coachaavien yksilö- ja ryhmätehtävien parissa. 
 
Jokainen ohjelmaan osallistuva saa prosessista itselleen urakyvykkyyksiä, joista on toivottavasti paljon iloa ja hyötyä vielä pitkään työelämässä ja omalla uralla. Mentorointiprosessin fasilitoinnista vastaa YTM Maia Fandi. 

Aika

29.3.–10.5.2023 
Yhteistapaamiset ke 29.3., ke 19.4. ja ke 10.5.2023 klo 17–19

Mitä edellyttää osallistujilta? 

Vertaismentorointiohjelmaan osallistuminen edellyttää sitoutumista koko seitsemän viikon ohjelmaan. Käytännössä se tarkoittaa tarkoittaa noin 3–4 tunnin viikottaista työmäärää, joka koostuu:
  • Osallistumisesta kaikkiin yhteistapaamisiin ke 29.3., ke 19.4. ja ke 10.5.2023 klo 17–19
  • Osallistumisesta oman pienryhmän tapaamisiin viikoilla, jolloin ei ole yhteistapaamisia. 
  • Omatoimisesta työskentelystä Howspace-alustalla 1–2 tuntia viikossa.

Kuka voi hakea? 

Kevään 2023 vertaismentorointiohjelmaan otetaan mukaan 30 ykalaista, jotka ovat valmistuneet vuosina 2021–2023 ja kaipaavat tukea oman suunnan löytämiseen työelämässä.
 
Mentorointi on maksuton YKAn jäsenille. Tarvitset jäsennumerosi ilmoittautuessasi. Löydät jäsennumerosi jäsenkirjeestä ja verkkoasioinnista YKAn nettisivuilta (myös mobiilikirjautumismahdollisuus). Etkö ole vielä YKAn jäsen, mutta haluaisit hakea mukaan ohjelmaan? Tämä mentorointiohjelma ja kaikki muut YKAn palvelut ovat käytettävissäsi YKAn jäsenenä. Liity jäseneksi! 

Hakeminen

Hae mentorointiohjelmaan 23.3.2023 klo 21:00 mennessä. Ohjelmaan valittaville ilmoitetaan viimeistään perjantaina 24.3.2023. Pääset mukaan, jos kuulut koulutuksen kohderyhmään, sinulla on mahdollisuus sitoutua viikoittaiseen työskentelyyn sekä halua jakaa omaa osaamista ja toimia vertaismentorina muille ryhmäläisille. Kevään 2023 vertaismentorointiohjelmassa on rajattu osallistujamäärä, joten myös ilmoittautumisjärjestys saattaa vaikuttaa. Löydät hakulomakkeen sivun yläreunasta Ilmoittaudu tapahtumaan -linkistä sekä täältä. 

Vetäjä

Mentorointiprosessin vetämisestä vastaa YTM, aikuiskouluttaja ja fasilitoija Maia Fandi. Fandi on saanut kouluttajana ja fasilitoijana kiitosta selkeydestä, käytännönläheisyydestä ja innostavuudesta, ja on itsekin luonnollisesti ykalainen.  

Lisätietoja 

Osaamispalvelujen asiantuntija Meri Tennilä, koulutukset@yka.fi