Siirry sisältöön
Eettisen toimintakyvyn johtaminen

Eettisen toimintakyvyn johtaminen  

Torstaina 5.10.2023 klo 14–16, verkko

Vastuullista organisaatiota ei ole ilman ihmisiä, jotka tekevät eettisesti kestäviä päätöksiä ja vievät niitä käytäntöön. Yhä vaikeammin ennakoitavissa toimintaympäristöissä eettiset kysymykset eivät ainakaan helpotu, vaikka samalla paineet vastuullisuudelle kasvavat. Mitä pitäisi ajatella tekoälyn uusista käyttötavoista? Voiko tehdä töissä yhteistyötä, vaikka arvot eivät sovi yhteen? Miten johtaa moninaisia tiimejä oikeudenmukaisesti? Mitä meidän organisaatioina on tehtävä kestävyyshaasteiden ratkomiseksi? 

Eettisen toimintakyvyn johtaminen -koulutus 5.10.2023 on ajatuksia herättävä johdanto työelämän etiikan ja eettisen johtamisen peruspilareihin. Koulutus auttaa tarkastelemaan omaa työtä etiikan näkökulmasta. Koulutus soveltuu erityisesti esihenkilö- ja johtotehtävissä oleville, mutta tervetulleita ovat myös muut työyhteisöjohtamisen teemoista kiinnostuneet. Koulutuksessa hyödynnetään digifasilitoinnin menetelmiä ja pienryhmäkeskusteluja oppimisen tukena.

YKA järjestää koulutuksen yhteistyössä ammattiliitto Loimun kanssa.   

 

Koulutuksen jälkeen 

  • osaat hahmottaa, mitä etiikka työelämässä on ja arvioida sitä oman työn kannalta

  • ymmärrät työelämän etiikan merkityksen nykyisessä toimintaympäristössä

  • olet tutustunut eettisen toimintakyvyn käsitteeseen ja eettisen toimintakyvyn merkitykseen organisaatiolle

  • hahmotat johtajuuden roolin eettisen toimintakyvyn kehittämisessä

  • sinulla on tutkimusperustaisia työkaluja, jotka tukevat eettisen toimintakyvyn johtamista arjessa.    

 

Aika   

Torstaina 5.10.2023 klo 14–16.  

 

Paikka   

Zoom meetings

 

Kenelle  

Maksuton koulutus YKAn jäsenille. Tarvitset jäsennumerosi ilmoittautuessasi. Löydät jäsennumerosi jäsenkirjeestä ja OmaYKA-verkkosioinnista.

Etkö ole vielä YKAn jäsen, mutta haluaisit ilmoittautua? Tämä koulutus ja kaikki muut YKAn palvelut ovat käytettävissäsi YKAn jäsenenä. Liity jäseneksi!  

 

Ilmoittautuminen  

Ilmoittautumisaika 13.6.2023 klo 9.00 – 2.10.2023 klo 21.00.  
Ilmoittautuminen sivun yläreunasta tai tästä linkistä.
   

Kouluttaja  

Anna Seppänen (TT, eetikko, toimitusjohtaja – CoHumans oy) 

Anna Seppänen on sekä kehittäjänä että tutkijana erikoistunut organisaatioiden ja liike-elämän etiikkaan. Hän on väitellyt sosiaalietiikan oppiaineesta Helsingin yliopiston teologisesta tiedekunnasta. Anna on kokenut ja innostava puhuja (mm. Slush, Helsinki Challenge -tiedetapahtuma, TEDx). Anna Seppänen on saanut kiitosta käytännönläheisestä ja ymmärrettävästä otteesta hankalienkin eettisten kysymysten käsittelyssä.  


Lisätietoja    

Osaamispalvelujen asiantuntija Meri Tennilä 
koulutukset@yka.fi