Siirry sisältöön
Digitaalisuuden ilmasto- ja luontovaikutuksien arviointi julkishallinnossa

Digitaalisuuden ilmasto- ja luontovaikutuksien arviointi julkishallinnossa 

11.10.2024 klo 8.30–9.15, Teams

Kuvaus

Digitalisaatiolle on asetettu suuria odotuksia kiertotalouteen siirtymisessä ja päästöjen vähentämisessä. Julkisella sektorilla palvelujen digitalisointi nähdään yhtenä vaihtoehtona vähentää palveluntuotannon ympäristövaikutuksia. Kuinka vihreää tai kestävää julkisen hallinnon toteuttama digitalisaatio oikeastaan on ja kuinka digitalisaation ympäristövaikutuksia voi mitata? Miten huomioida ilmasto- ja ympäristövaikutusten arviointi jo palvelujen suunnitteluvaiheessa? Mm. Näihin kysymyksiin pureudutaan YKAn webinaarissa 11.10.2024.  

Webinaari on suunnattu etenkin julkisella sektorilla toimiville ykan jäsenille, mutta se on avoin kaikille digitalisaation ilmasto- ja luontovaikutuksista kiinnostuneille.  
 
Koulutuksen jälkeen 

  • tiedät, mitä ilmasto- ja luontovaikutuksia julkishallinnolla on (digitaaliset palvelut, prosessit, jne) ja miten datan käyttö vaikuttaa ympäristöön.  

  • osaat hahmottaa, miksi ilmasto- ja luontovaikutusten arviointi on tärkeää ja mitä haasteita siihen liittyy 

  • olet tutustunut hyviin käytänteisiin ja teknologioihin, joita on kehitetty edistämään kestävää kehitystä julkishallinnossa. 

 

Aika 

Perjantai 11.10. klo 8.309.15

Paikka 

Teams 

Alustaja 

Erityisasiantuntija Markus Rahkola, valtiovarainministeriö, Julkisen hallinnon tieto- ja viestintätekninen osasto / Julk ICT, Digitalisaatio. 

 
Ilmoittautuminen 

11.10. klo 8:30 mennessä sivun yläreunasta tai tästä linkistä.

 

Kenelle 

Koulutus on maksuton kaikille YKAn jäsenille. Anna jäsennumerosi ilmoittautuessasi. Löydät jäsennumerosi jäsenkirjeestä ja OmaYKA-asioinnista.

 

Lisätietoja 

Osaamispalvelujen asiantuntija Meri Tennilä, koulutukset@yka.fi