Siirry sisältöön
B2B Myynnin RekryKoulutus ICT-toimialan kasvuyrityksiin

B2B Myynnin RekryKoulutus ICT-toimialan kasvuyrityksiin

Tämä aidosti rekrytoiva koulutus on tarkoitettu myyntiin ja asiakaspalveluun soveltuville henkilöille, joilla on reipas asenne sekä kiinnostus työllistyä eri tehtäviin esim. vakiasiakas-/avainasiakasmyynnin ja/tai uusasiakashankinnan parissa yhdellä Suomen kasvavimmista toimialoista pk-seudulle ja Uudellemaalle. Tehtäviä löytyy monipuolisesti presales-vaiheesta aina vaativimpiin ratkaisumyynnin ja markkinoinnin tehtäviin asti.

Kokemusta esim. ict-alasta tai myyntityöstä ei suoraan edellytetä, mutta osassa yrityksistä voi em. kokemuksesta eri myyntitehtävistä olla toki etua. Innostus ja kiinnostus uuteen uraan ja energiseen toimialaan tuotepalveluineen sekä halu oppia uutta on tässä haussa hieno lähtökohta! Hyvä suomen kielen taito on toki vaatimuksena ja esim. englannin käytännön hyvä kielitaito voi olla plussaa.

Koulutuksen kesto on 8.6. - 26.10.2021. Koulutuksessa on 16 lähiopetuspäivää, 18 etäopiskelupäivää ja 66 päivän mittainen työssäoppimisjakso.

Laajassa ja monipuolisessa myynnin koulutuksessa käsitellään mm. seuraavia aihealueita:

  • Liiketalouden ja liiketoiminnan osaamisen perusteet
  • B2B myynnin ja markkinoinnin perusteet ja erityispiirteet
  • Asiantuntijapalveluiden monipuolinen myynnin kehittäminen
  • Asiantuntemusmyynnin uusi psykologia ja vuorovaikutustaidot
  • Myynnin digitalisaatio
  • Asiakastyytyväisyys- ja laatukäsitteet
  • Tuloksellisen myynnin kannattavuusajattelu
  • Yksilöllinen opiskelijan coaching ja mentorointi

Koulutuksen lähiopetuspäivät pidetään pääsääntöisesti Zoom-etäyhteydellä. Koronatilanteen niin mahdollistaessa yksittäisiä päiviä voidaan pitää Rastor-instituutissa Tapiolassa Revontulentie 7, Espoo. Lähiopetuspäivän kesto on pääsääntöisesti klo 09.00 - 15.30.

Haastattelut ja valinnat
Osa hakijoista kutsutaan haastatteluihin, joiden jälkeen osa jatkaa yritysten omiin haastatteluihin. Näiden perusteella tehdään lopullinen valinta koulutukseen pääsystä.
Valintaprosessi on erittäin suoraviivainen ja tehokas, joten sopivat hakijat löytävät paikkansa usein nopeasti.

Haethan koulutukseen pian, viimeinen mahdollinen hakupäivä on 21.5. Esivalintaa tehdään jo hakemusten perusteella, joten perustele myös hakemuksesi huolella.

Koulutukseen haetaan täyttämällä TE-palveluiden hakulomake.
Täytä koulutushakemuksesi työhallinnon internet-sivuilla (www.te-palvelut.fi > Haussa oleva työvoimakoulutus > hakusanana koulutuksen numero 699250 tai jätä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon. Paperihakemuslomakkeen löydät osoitteesta www.suomi.fi hakusanalla TEM601. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun tulee vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > Työvoimakoulutus

Huom, tärkeää! Prosessin edistämiseksi ja sinulle sopivan yhteistyöyrityksen löytymiseksi täytä osaamisprofiilisi mahdollisimman nopeasti myös kouluttajan verkkosivuilla tämän linkin kautta: https://ats.talentadore.com/apply/B2B-Myynnin-RekryKoulutus-ICT-toimialan-kasvuyrityksiin/medy6D

Koulutuksesta lisätietoja antavat Rastor-instituutin yrityskouluttaja Esko Vuorio puh. 050 412 1768 esko.a.vuorio@outlook.com ja asiakkuuspäällikkö Saana Markkola, saana.markkola@rastorinst.fi

B2B-myyntityön RekryKoulutus kasvavalle alalle - Rastor-instituutti