Siirry sisältöön
Asiantuntijatyön työaikakysymykset

Asiakastyön työaikakysymykset 

Keskiviikko 5.5. klo 15−16.30 
Verkkoseminaari

 

 

 

 

Uusi työaikalaki tuli voimaan 1.1.2020. Uudistuksessa lisättiin työaikajoustoja ja päivitettiin lakia muutenkin vastaamaan modernin työelämän ja tietoyhteiskunnan tarpeita. Asiantuntijatyön työaikojen näkökulmasta keskeisimmät uudistukset liittyivät lain soveltamisalaan, liukuvaan työaikaan, joustotyöaikaan ja työaikapankkiin.

Seminaarissa saat tietoa muun muassa seuraavista asioista:

  • Missä töissä ei sovelleta työaikalakia?
  • Mitä tarkoittaa työaika-autonomia?
  • Entä mitä työpaikalla tulee sopia joustavaan työaikaan liittyen ja miten työajan seuranta järjestetään tässä työaikamuodossa?
  • Miten työaikapankki toimii ja mitä eriä sinne saa siirtää? 

Seminaarissa kuulet myös työaikaan liittyvistä kuormitustekijöistä ja opit työaikakuormituksen hallinnan keinoja.

Huomaathan, että tässä verkkoseminaarissa pureudutaan työaikakysymyksiin nimenomaan työaikalain näkökulmasta. Työehtosopimusten määräyksiin ja tulkintakysymyksiin seminaarissa ei syvennytä.

Koulutuksen järjestäjä

Koulutus on maksuton ja sen järjestää aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueet. Kouluttajina toimivat lakimies Aki Eriksson ja ylitarkastaja Päivi Laakso.

Verkkoseminaari on jatkoa viime tammikuussa järjestetylle Uusi työaikalaki -verkkoseminaarille, joka tavoitti 950 osallistujaa ja sai erinomaista palautetta.
 

 
Verkkoseminaarin viimeinen puoli tuntia käytetään yleisön etukäteen lähettämiin kysymyksiin. Kysymyksiä voi kertoa ilmoittautumisen yhteydessä. 26.4. mennessä saapuneista kysymyksistä valitaan osa verkkoseminaarissa käsiteltäväksi. Kysymyksiä voi esittää myös tilaisuuden aikana chatissa.